Ideeën voor wanddecoratie in de slaapkamer Perfect voor het creëren van een persoonlijke oase (2023)

We brengen enorm veel tijd door in onze slaapkamers, maar ze worden vaak verwaarloosd als het gaat om goed doordachte inrichting en kunst. Dit heeft waarschijnlijk iets te maken met het feit dat gasten geen tijd in je slaapkamer doorbrengen, afgezien van een korte wandeling (het is geen ruimte waar gasten enige tijd in zullen doorbrengen), maar alleen omdat het een minder zichtbare ruimte is, betekent niet dat je helemaal moet afzien van inspirerende slaapkamerkunst aan de muur.

Natuurlijk, je slaapkamer is een persoonlijke ruimte waar je kunt ontspannen om tot rust te komen na een lange dag, maar je moet net zoveel tijd besteden aan het nadenken over en het perfectioneren van je slaapkamerwanddecoratie als in elke andere kamer van je huis. Laat je slaapkamer geen kast met kale muren worden met deze opvallende slaapkamermuurkunstideeën van interieurontwerpers. Van adembenemende wandsculpturen tot vintage wandtapijten, hier zijn enkele van de beste ideeën voor slaapkamermuurkunst voor een modern huis.

Voeg een sierlijke spiegel toe

Hoewel een spiegel misschien geen nieuwswaardige toevoeging is voor een slaapkamer, kan een unieke spiegel het verschil maken wanneer je persoonlijkheid in elke ruimte wilt injecteren.

Breng je slaapkamer tot leven met een verleidelijke spiegel met een unieke afwerking, silhouet of schaal. Nog beter is het feit dat u gemakkelijk betaalbare spiegels kunt vinden die uniek zijn in outletwinkels en tweedehandswinkels die geen fortuin kosten. Naast het feit dat ze natuurlijk ook zullen werken om je slaapkamer groter, helderder en luxer te laten lijken.

Breng een tapijt binnen

Als het gaat om een ​​unieke kijk op slaapkamermuurkunst die de ruimte warm en uitnodigend houdt, gaat er niets boven de look en feel van een authentiek antiek wandtapijt.

En net als bij sierlijke spiegels, kan een onderscheidend wandtapijt met historische wortels gemakkelijker te vinden zijn dan u denkt, en ze zijn nog beter als u bedenkt hoe ongewoon het is om er tegenwoordig een in een modern huis te zien.

Extra grote kunst

Als je een grote slaapkamer hebt waar de geheel witte muren ontmoedigend zijn om na te denken over bedekking, overweeg dan grootschalige kunstwerken als een redder in het stimuleren van de ruimte.

Dat gezegd hebbende, zelfs als de ruimte ruim is, raden onze interieurontwerpers aan om slechts één of twee grote kunstwerken te kiezen om de ruimte compleet te maken, zodat ze niet met elkaar concurreren of visueel afleiden.

Een muur van gordijnen

Als je op zoek bent naar ideeën voor slaapkamermuurkunst voor een kleine ruimte, vooral een met kortere plafonds, kan een van vloer tot plafond bedekte muur met gordijnpanelen het gewenste drama creëren terwijl het een veel grotere, grootsere kamer lijkt.

Om de look te krijgen, neem je een richtsnoer uit de bovenstaande slaapkamer en kies je voor een contrasterende set gordijnpanelen om het oog in beweging te houden terwijl je verzadigde kleuren door de hele ruimte injecteert. Voor een nog rijker effect, leg je lagen op panelen (zelfs als ze niet echt een raam bedekken) om het oog voor de gek te houden door te denken dat je slaapkamer veel groter is dan hij in werkelijkheid is.

Bloemen wandbekleding

Wallpaper heeft een lange weg afgelegd sinds het eind jaren ’90 voor het laatst populair werd. Lang geleden zijn de dagen dat het ouderwets en ultrazoet aanvoelde, aangezien de stijlen van vandaag moderne grafische afbeeldingen en kleurencombinaties vereisen.

Nog beter is het feit dat tal van behangbedrijven ontwerpen maken die echt kunnen helpen om een ​​kamer te definiëren en tegelijkertijd een gevoel van natuurlijke, organische schoonheid oproepen dankzij een prachtige kijk op flora en fauna. Creëer een dramatische accentmuur achter je bed met wandbekleding die tijdloos en charmant aanvoelt.

Een gekoesterd trofee-stuk

Of het nu namaak is of niet, door jou verzameld of niet, zelfs een enkel stuk op een trofee geïnspireerde slaapkamerkunst aan de muur zal je ruimte een opwindend gevoel van leven geven en tegelijkertijd iets unieks in zijn soort toevoegen.

Zorg er wel voor dat de jouwe goed is gemonteerd, want ze kunnen zwaar zijn en je wilt geen letsel oplopen door een val.

Een Chinees scherm

Geef je slaapkamer het exotische gevoel van een wijdverspreide sfeer door een vintage Chinees scherm of kamerscherm te kopen om als slaapkamermuurkunst te monteren.

Vaker wel dan niet pronken deze schermen met serieus veel mooi inlegwerk en intrigerende taferelen uit de natuur en het dagelijks leven.

Maak een statement achter je bed

Voor een gedenkwaardige kijk op slaapkamermuurkunst, kies je voor een extra groot stuk dat aan de muur achter je bed wordt geïnstalleerd om de ruimte die je hebt om mee te werken optimaal te benutten, aangezien dit gebied meestal leeg wordt gelaten. Kunst op deze schaal ziet er ongelooflijk uit en verandert je slaapkamer in een oogwenk van saai in mooi. Een groot kunstwerk zal ook bijna fungeren als een hoofdeinde en je aandacht erop vestigen zodra je de kamer binnenloopt.

Omdat een stuk als dit zo groot is, hoef je niet te kiezen voor gedurfde kleuren, patronen of onderwerpen om indruk te maken – je kunt iets vrij eenvoudigs en ongecompliceerds kiezen terwijl je nog steeds het gewenste effect hebt en niet het risico loopt dat je het gaat vervelen te snel. Welke kant je ook opgaat met je ideeën voor wanddecoratie in de slaapkamer, we weten dat het resultaat een ongelooflijk statement zal maken. En aangezien kunst een kostbare investering kan zijn, moet je het praktischer maken door een spiegel te overwegen die minder groot, gemakkelijker te vinden en minder kostbaar is.

Een grafische Ombre-muur

Als kosten een belangrijke overweging voor je zijn en je op zoek bent naar goedkope slaapkamerkunst aan de muur, dan is een doe-het-zelfproject met ombre-muurkunst een heerlijk verfrissend alternatief. Dit is een project dat je gemakkelijk zelf kunt doen, zonder dat het te veel kost, en het zal van elke muur een kunstzinnig element maken.

Kies 3 tonale tinten van dezelfde kleur; een donkere, een lichte en een in het midden. Meng je tinten samen op je muur om een ​​ombre-effect achter je bed of overal te creëren. En voor echt dramatische resultaten denken we dat het effect er het beste uitziet met de lichtste kleur onderaan om het oog in beweging te houden en meer diepte te creëren.

Foto richels

We vinden het geweldig dat de fotolijst weer in stijl is teruggekomen en we houden van de slimme nieuwe manieren waarop we ze thuis zien gebruiken. Slaapkamerkunst aan de muur die op een fotolijst wordt weergegeven, voegt een gezellig en comfortabel gevoel toe aan uw slaapkamer, terwijl uw slaapkamermuurkunstideeën op een onverwacht ontspannen manier worden weergegeven.

Er is geen betere manier om iedereen te laten zien welke stukken voor jou het belangrijkst zijn dan met een fotolijst – en je hebt de extra bonus om extra planken te creëren met een fotolijst, zodat je andere decoratieve accessoires en objecten in het midden kunt laten zien van je kunst. Nog beter is het feit dat je kunst niet rechtstreeks op je muren hoeft te installeren, zodat je kunt spelen met plaatsing en gemakkelijk stukken kunt verwisselen.

Zet het op een rij

Wees gewaarschuwd; de altijd populaire galerijmuur heeft nu stevige concurrentie. Hoewel we dol zijn op het uiterlijk van een fotowand (en we denken niet dat iemand deze stijl snel zal vergeten), is het goed om het een beetje te mixen voor het onverwachte. In dit geval betekent mixen dat je je slaapkamermuurdecor weer in een symmetrische lijn plaatst.

Kies kunstwerken van dezelfde grootte en vorm en rangschik ze in een horizontale of verticale lijn langs je muur. De eenvoud hiervan betekent dat het perfect werkt voor slaapkamerkunst, ongeacht de ontwerpstijl van het decor, om je ruimte een ontspannend gevoel te geven – in tegenstelling tot het lukrake gevoel dat een galerijwand soms kan creëren.

Monteer een wandsculptuur

Ideeën voor slaapkamermuurkunst zijn niet beperkt tot alleen schilderijen en foto’s – er is genoeg ruimte voor meer sculpturale stukken. Sculpturale stukken lenen zich er meestal goed voor om boven een bed te worden geplaatst voor een verbluffend statement waarbij iedereen zich zal afvragen waar je de jouwe hebt gevonden.

Sculptuur maakt een verandering van de verwachte traditionele kunstwerken, waardoor uw ruimte een moderne slaapkamermuurkunst voelt. Van sculpturen van de naakte vorm tot een paar geweien, tot iets meer abstracts, laat je slaapkamermuur decor inspireren door wat je interesseert.

Vintage affiches

Vintage posters vormen een cool en speels alternatief voor schilderijen en tekeningen. Als je een filmliefhebber bent, koop dan een paar old-school filmposters met je favoriete films langs je slaapkamermuren.

Vintage posters zijn kleurrijk en leuk en vormen een welkome afwisseling in slaapkamerkunst, die vaak meer monochroom en ingetogen is om plaats te maken voor ontspanning. Ze laten je op hun beurt gedurfder, expressiever en leuker zijn met je slaapkamermuurkunstideeën.

Een monochrome galerijmuur

Als je houdt van het uiterlijk en de stijl van een fotowand, maar je slaapkamer zo subtiel en rustgevend mogelijk wilt houden, creëer dan een indrukwekkende fotowand, maar dan in monochrome en tonale tinten. Stem de kleuren van je kunst en muren op elkaar af (de eenvoudigste manier om dit te bereiken is met een wit, grijs en zwart kleurenpalet), zodat je kunstwerken deel gaan uitmaken van de kamer en er naadloos in opgaan.

Door je muren en kunstwerken één te laten worden, zal je ruimte zo ontspannend mogelijk aanvoelen en zal het een gevoel van weloverwogen luxe slaapkamerkunst aan de muur geven, zonder visueel lawaaierig over te komen.

Naaldpunt kunstwerk

Als je slaapkamerkunst aan de muur wilt die warmer, gezelliger en meer handgemaakt aanvoelt, dan zullen borduurkunstwerken zorgen voor een heerlijke erfenis. Borduurstukken geven je kunstwerk een kenmerkende zoete maar toch zachte rand, terwijl ze tegelijkertijd iets anders bieden dan de norm.

Koop een traditioneel vintage stuk in een antiekwinkel, of probeer je eigen borduurkunstwerkontwerp als je je sluw en creatief voelt. Aan het einde zul je er trots op zijn je eigen handgemaakte creatie te delen.

Verborgen kunst

Als je niet veel wandruimte hebt waar je grotere kunstwerken kunt ophangen, bespaar dan je wandruimte en rangschik kleine kunstwerken in je kamer. Dit is een leuke manier om je slaapkamerkunst aan de muur te laten zien, omdat ze zich bijna verborgen voelen in het volle zicht.

Op deze manier wordt het decor van je slaapkamermuur niet invasief en neemt het het ontspannende element van je ruimte niet weg – je kunt je collectie continu zien terwijl het oog beweegt. En als je de muurruimte waar je mee moet werken beter wilt benutten, zijn schaduwboxen en zwevende planken ook perfecte alternatieven voor het tentoonstellen van kunst wanneer je een kunstzinnig ontspannende kleine ruimte wilt creëren.

Minimalistisch + Modern

Als je je kunst zo sereen mogelijk wilt houden, ga dan voor een stuk minimalistische, moderne kunst. Stukken als deze worden vaak gemaakt in een beperkt kleurenpalet en lenen zich perfect om te worden geplaatst in een kamer met een eenvoudig, rechttoe rechtaan, puur ontwerp.

Slaapkamerwanddecoratie zoals lijntekeningen is een goed voorbeeld van deze stijl, waarbij het stuk tegelijkertijd eenvoudig, schoon en interessant is – wat wil je nog meer van moderne slaapkamermuurkunst?

Mode Illustratie Tekeningen

Modetekeningen zorgen voor geweldige, expressieve slaapkamerkunst aan de muur. Als je van mode en design houdt, gewoon de elegantie van een vloeiende aquarel of tekening bewondert, of als je gewoon op zoek bent naar ideeën voor slaapkamermuurkunst met een vrouwelijk tintje, dan zijn mode-illustraties een goede richting om te overwegen.

Ze zijn elegant, gracieus en verbluffend en zullen de broodnodige levendigheid aan je slaapkamermuren toevoegen. Laat een verticale lijn met modetekeningen langs één muur lopen en creëer een stijlgalerij in je slaapkamer.

Een trio van prenten

Een drieluik van prints met een consistent thema zorgt ervoor dat de muurdecoratie van je slaapkamer rustgevend aanvoelt, maar tegelijkertijd ook wat levendigheid toevoegt. Laat ze allemaal inlijsten in dezelfde stijllijst en laat de verschillen tussen elke print voor zichzelf spreken op je slaapkamermuur.

Prints als deze hebben een zekere elegantie, waardoor je kamer perfect in elkaar zit en elke dag inspireert.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arline Emard IV

Last Updated: 07/06/2023

Views: 5399

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arline Emard IV

Birthday: 1996-07-10

Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

Phone: +13454700762376

Job: Administration Technician

Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.